maanantai 6. toukokuuta 2013

Kevät, toivottavasti pian lämmin kesä

Kevään kaikki viljelykset
Nyt on ollut kaunista jo viikon ajan. Aurinko lämmittää jo hyvin, mutta heti pilvisenä päivänä kyllä huomaa, että kesä ei ole vielä täällä. Eilen sunnuntaina oli kolea, tuulinen päivä, mutta sain viimeisteltyä palstan viljelykuntoon. Voi olla, että heitän vielä yhden multasäkin sinne, mutta muuten palsta on viljelyvalmis.

Eilen laitoin palstalle jo porkkanat multiin, lajikkeet ovat aikaisia ja toivottavasti kestävät viileätäkin kevättä. Toivon kyllä, että lämpötilat alkaisivat jo pikkuhiljaa nousta ja että öisin sataisi muutama pisara. Sade puhdistaisi ilman siitepölystä sekä kastelisi palstaa ;). Porkkanoiden lisäksi voisin muutaman päivän sisään laittaa punasipulit ja parsat myös jo multiin, muut taimet vielä kasvattelevat koko tai niitä ei ole vielä edes hankittu. Täytyykin vielä hankkia muutama mansikan taimi, sekä odotella perunoiden itämistä.

Tomaatit, chilit, mansikkakoiso, latva-artisokka ja ne muutamat kukkaset ovat jo kasvaneet hyvin, tosin niitä ei vielä varmaan ainakaan pariin viikkoon voi ulos viedä. Tomaatit ja chilit jäävät tähän takapihalle, muut menevät palstalle.

Eilen laitoin kurkkukasvit (vesi-, hunaja- ja cantaloupemenonit), maissin ja parit kukkaset itämään. Toivottavasti tänä vuonna nuo melonit onnistuisivat edes yhdet maistiaiset tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti